Icoana Maicii Domnului 'Madona Dudu'

Madona Dudu
Icoana Maicii Domnului  'Madona Dudu': icoana a fost gasita intr-un dud, acum cateva sute de ani, de catre un evreu pripasit prin Oltenia, care a luat-o spre a o vinde. Dupa ce a primit banii pe ea, spre uimirea lui, icoana a reaparut in dud. Câmpurile energetice ale icoanei Maicii Domnului, aflată în Catedrala Episcopală Madona Dudu din centrul Băniei, dau peste cap teoriile oamenii de ştiinţă. Preoţii cred cu tărie că icoana e făcătoare de minuni întrucât din ochii Maicii Domnului au curs lacrimi adevărate, iar focul nu a atins-o în incendiul de acum două sute de ani. 
Icoana apără neîntrerupt, de cinci veacuri, locuitorii Craiovei. De boli, de farmece, de potopuri, de răutăţile omeneşti. Povestea apariţiei acesteia în Cetatea Banilor, toţi au auzit-o, le-a intrat în sânge, le place s-o spună cu bogăţie de amănunte. Icoana nu a fost niciodată restaurată şi se păstrează în stare perfectă la Catedrala Episcopală Madona Dudu.

Preoţii cred cu tărie că icoana e făcătoare de minuni întrucât din ochii Maicii Domnului au curs lacrimi, iar focul nu a atins-o în incendiul de acum o sută de ani. Si precum Fiul Tau a cercetat pe Avimelec la via Agripinei, cerceteaza-ne si pe noi, si ne trimite din Inaltimea Sfantului Tau lacas Inger tare, Inger pazitor si ne daruieste liniste sufleteasca si trupeasca, Intelegere si unire In casele noastre, mergere de bine si Intru toate bunasporire, fereste-ne pe noi de toata reaua Intamplare.” (din rugaciunea de la Icoana Madona Dudu – Romania)
 
.